REIJA "Kuura" s. 3.9.2021

Perheemme kasvoi syksyllä, pienellä Petit Basset Griffon Vendeenillä. Pieni riiviö kantaa nimeä Kuura. Vuosia etsimme sopivaa käyttöpuolen petitiä, ja vihdoin hänet löysimme. Tarkoituksenamme on kouluttaa myös Kuura metsästyksen saloihin ja itselläni haaveena saada hänestä kaveri mejäilyyn. Luonnetta likassa on enemmän kuin laki sallii, mutta niin kiltti ja ihmisten kanssa viihtyvä muuten :) Opettaminen on haastavaa, koska Kuuralla ei ole pätkääkään miellyttämisenhalua, ja vaikka korvat ovat bassetinomaisesti isot, ovat ne vielä nyt pentuvaiheessa oikeastaan vaan koristeena;) Kaunis, erinomainen rakenne ja karvapeite, sekä nopea kyky oppia uutta ( niin halutessaan), sellainen on meidän KuuranKukka :)

RASSEL`S HONEY I`M YOURS ONLY LOVE "LILLI"s. 16.11.2019

Lilli muutti meille meidän laumamme jatkoksi tänään. Ruska siirtyi nyt omistukseemme ja hieno yhteistyö jatkuu Lillin myötä kennel Rassel`sin kanssa tämän tytön myötä ;)

Reippaasti on tutkiskellut taloa ja muut koirat ottaneet vauvan hienosti vastaan. Nyt odottelemme kakaran kasvua ja opettelemme paljon uusia asioita. Ehkä meistä kuullaan vielä :)

Vuosi on vierähtänyt Lillin kanssa eläessä ja neidistä on kehkeytynyt oikein kaunis nuori cockerspanieli. Lilli on reipas, avoin, kiltti, sekä nopea oppimaan uutta, mutta myös hyvinkin itsevarma ja itsepäinen tapaus;) Lilli on selkeästi yhden ihmisen koira, eli tässä tapauksessa perheen äidin, Annastiinan :) Lilli rakastaa ruokaa ja pitkiä metsälenkkejä, myöskin pehmolelut ovat in: niitä ei rikota vaan niitä kanniskellaan ja esitellään jatkuvasti kaikille vähänkin kiinnostuneille.

Lillillä on upea, silkkimäinen, helposti hoidettava turkki, joka on nyt pentuvillan kasvettua pois helppo pitää takuttomana ja siistinä. Toivotaan, että pääsisimme pyörähtämään näyttelyissä lähitulevaisuudessa ja toiveissa on myöskin taipparit ensikesänä.

Rassel's Dirty Dancing "Ruska"s. 20.7.2017

Ruska, oikealta nimeltään Rassel`s Dirty Dancing on meidän sijoitusnarttumme. Ruska on syntynyt 20.7.2016, ja nyt toiveissa olisi saada neidillä pennut syksyn 2019 aikana.

Ruskalla todettu silmät terveiksi, lonkat A/A.

Ruska tuli perheeseemme vähän vahingossa :) Kun Ruska syntyi, pisti kasvattaja meille viestiä, että olisi tarjota pentua sijoitukseen. Hetken mietinnän jälkeen tartuimme tilaisuuteen ja niin Ruska muutti meille, emmekä ole päivääkään katuneet päätöstämme. Tänä kesänä Ruska valioitui ja ensivuonna olisi tarkoitus lähteä kokeilemaan siipiä euroopassa.

Ruska on kaunis, siro pieni narttu, joka omaa äärettömän nöyrän, kiltin ja avoimen luonteen. Ruska tulee mainiosti toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta tietää kyllä arvonsa, eikä anna muiden lauman koirajäsenten pomotella. Ruska on myöskin diiva, märkä nurmikko ja vesikeli ei innosta muuten aktiivista ja reipasta cockerityttöä lähtemään lenkille kuin väkisin, vaikka uimista neiti rakastaa.

Ruska on täysin näyttelylinjainen cockeri, mutta pennusta asti ollut mukana perheemme kanssa metsästystouhuissa. Ruska noutaa hienosti vedestä sorsia ja etsii mainiosti myöskin metsäkanalintuja. Kyyhkyset vähän pelottavat, mutta eiköhän sekin asia korjaannu ajan saatossa :)


Rassel's Blackberry Shot "Rölli" 1.1.2016

Rölli, Rassel`s Blackberry Shot, syntynyt 1.1.2016, tuli taloon pitkän harkinnan ja pohdinnan jälkeen. Rölli on ensimmäinen oma cockerimme. Pohdimme pitkään dalmatiankoiramme kuoleman jälkeen, mikä olisi sopiva rotu meille ja meidän tarpeisiimme. Muistelin lapsuudesta, miten ystävälläni oli ollut cockereita ja aloin ottamaan selvää rodusta enemmän. Ja mitä enemmän luin, sitä varmemmaksi tulimme, että cockerspanieli on meidän rotumme. Itse olin metsästyksen lisäksi kiinnostunut myös näyttelyistä ja otimme haasteen vastaan, ja päädyimme näyttelylinjaiseen cockeriin.

Niin Rölli muutti meille keväällä 2016 ja vei sydämemme täysin. Rölli on väriltään blueroan soopeli, ei virallinen väri Suomessa, mutta se ei meitä haitannut. Muutamissa Match Showssa Rölli on käynyt pyörähtämässä, ollen BIS3 ja aina saanut myös punaisen nauhan :) Harmikseni Rölli jouduttiin leikkaamaan vuoden iässä, koska toinen kives jäi nivuskanavaan, mutta ei se meidän eloa haitannut, virallinen näyttelyura vain jäi leikkauspöydälle:)

Rölli on suorittanut taipparit ensimmäisellä yrittämällä Timon kanssa. Rölliä käytetään myös aktiivisesti haavakoiden etsintään, metsäkanalintujen metsästykseen, sekä sorsastukseen. Haaveissa olisi tulevaisuudessa mennä vielä Nosework kurssille Röllin loistavan hajuaistin vuoksi. Rölli rakastaa uimista ja kesät asuisi vain järvessä. Myös haulikon kaivaminen esille, saa Röllin onnesta ja innostuksesta sekaisin.

Rölli on äärettömän lempeä, kiltti, nallekarhumainen "uuvatti", joka rakastaa ruokaa ja rapsutuksia. Rölli tulee kaikkien kanssa toimeen, oli kyseessä sitten toinen koira, kissa, aikuinen tai lapsi. Rölli omaa lohduttamisen taidon, ja kun jollain on paha mieli, on hän jo kyljessä kiinni "halimassa" :)

Koivuojan Säteilevä Salli "Usva"s. 3.1.2018

Usva, eli oikealta nimeltään Koivuojan Säteilevä Salli, syntynyt 3.1.2018. Timo halusi myös itselleen harrastuskoiran ja päästessään tänne Etelä-Suomeen metsästys-seuran jäseneksi, aloimme etsimään mäyräkoiraa, joka olisi täysin ajolinjaisista vanhemmista. Pitkään teimme työtä ja lopulta silmiimme osui kennel Koivuojan ilmoitus syntyvistä pennuista. Sähköpostilla ja muutamalla puhelinsoitolla meille varmistui pentu heiltä. Usva muutti meille 7vk iässä.

Usva antoi jo pienenä pentuna osviittaa siitä, mitä on elämä mäyräkoiran kanssa:) Näin spanieleihin tottuneina, olikin aikamoista huomata, että mäyräkoiraa ei niin vain "kouluteta" miellyttämään ihmistä ja tottelemaan ensimmäisestä käskystä: Korvat olivat 6kk ikään asti lähinnä koristeina :)

Mutta niin sieltä karkeankarvan alta paljastui mitä lojaalein, ystävällisin ja älykkäin prinsessa. Usva varasti paikkansa koko perheen sydämissä ja hänen ansiostaan alkoi kipinä kasvatustyöhön ja haluun jalostaa tulevaisuudessa mäyräkoiria, joiden kanssa tehdään sitä, mihin ne on tarkoitetukkin: Metsästykseen.

Usva tulee loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa sekä ihmisten. Kissoja ajaa takaa, niinkuin myös fasaaneita ja variksia:) Usva rakastaa myöskin uimista ja kesällä noutaa riistapukkia sujuvasti spanieleiden ohella. Metsällä Usva on töissä, mutta kotona rakastaa makoilla sylissä ja kuonollaan pyytää lisää rapsutuksia, jos unohdat sen hetkeksi :)

Usva on nuoresta iästään huolimatta osoittanut jo upeaa työskentelyä metsällä. Viime syksynä Usvalta saatiin jo 7 peurakaatoa ja 9kk iässä MÄAJ kokeista hienosti 1 tulos. Näyttelyistä Usva on saanut EH:n, mutta sehän riittää, koska tulevaisuudessa haaveissa on saada Usvasta ajovalio.

Usvan silmät on kuvattu terveiksi ja tammikuussa 2020 kun Usva täyttää 2 vuotta, kuvautamme selän. Toiveissa olisi saada Usvalta pentuja loppukeväästä 2020.

Koivuojan Tehokas Tellervo "Halla"s. 30.5.2019

Halla, oikealta nimeltään Koivuojan Tehokas Tellervo, syntynyt 31.5.2019 Muutti meille heinäkuun lopussa. Hallakin tuli meille vähän vahingossa ja odottamatta, vaikka haaveissa toinen ajava mäyräkoira meillä olikin. Kun Kimmo ilmoitti (Kennel Koivuojan), että olisi syntymässä täyssisaruksia samasta yhdistelmästä mistä Usva, emme epäröineet tarttua tilaisuuteen. Tiesimme, että saisimme hienon koiran ja tulevaisuudessa käsissämme olisi kaksi mainiota ajavaa koiraa.

Halla on tempperamenttinen, ystävällinen, kuulias ja nopea oppimaan. Halla rakastaa rapsutuksia ja metsässä hiljalleen oleilua. Vielä kiinnostavat enemmän kävyt ja oksat, mutta kerran on jo rusakko saanut pihaltamme lähdöt. Halla on myöskin selkeästi rohkeampi kuin siskonsa, ja irtautuu jo hyvinkin pitkälle meidän jaloista. Myös korvat ovat ajoittain vain koristeena, mutta pilliin reagoi välittömästi, onhan palkkana aina vähintään pala makkaraa :)

Halla on väriltään tummempi ja sirompi kuin Usva ja itse veikkaan, että jää myös aavistuksen pienemmäksi kuin siskonsa. Turkin laatu on jo nyt hyvä, kaunista karkeaa karvaa saa jo nyppimällä näkyviin. Nättihän tyttö on kuin porsaat pienenä ja näin näyttelyihmisenä on Halla ilmoitettu jo ensimmäisiin näyttelyihinsä :)

Toivotaan, että tästäkin neidistä kehkeytyy tulevaisuudessa se suurista suurin metsästäjä :)