Me ollaan Kovasen uusioperhe Salosta. Perheeseemme kuuluu 4 lasta, 3 poikaa ja 1 tyttö, sekä kasa karvaisia kavereita :) Timo on kotoisin Keski-Suomesta, Hankasalmelta, minä paljasjalkainen Salolainen. Timo muutti työnperässä 2000 luvun alussa tänne Etelä-Suomeen. Yhteistä matkaa olemme nyt kulkeneet 12 vuotta. Kumpainenkin meistä on töissä sairaanhoitoalalla: Timo työskentelee ensihoitajana kentällä ja minä sairaanhoitajana päivystyksessä. Vapaa-aikaa vietämme tiiviisti perheen kanssa, johon kuuluu koko perheen voimin urheilua, metsästystä, koirien kanssa touhuamista ja pitkiä samoiluja lähistöllä sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa. Olemme myös innokkaita karavaanareita ja kesäisin teemme yleensä pitkiä reissuja, ja reissut suunnitellaan tietysti muutamien koiranäyttelyiden varrelle :)

Timo on metsästänyt koko ikänsä. Heillä kotona on ollut aina hirvi-ja karhukoiria ja isänsä on kasvattanut muutaman hirvikoirapentueen, sekä toimi myös hirvikokeiden tuomarina. Timo kuuluu kotipaikkakunnallaan metsästysseuraan, ja lokakuusta alkaen vapaat vietetään pääsääntöisesti hirvimetsällä. Muutama vuosi sitten Timo valittiin myös Saloon metsästysseuraan, ja silloin tarve mäyräkoiralle tuli ajankohtaiseksi. Timo toimii myös MÄAJ tuomarina. Usva ja Halla ovat tällä hetkellä ainoat peuraa ajavat koirat meidän seurassa , joten töitä riittää lähes joka viikonlopulle kauden alkaessa. Nyt myös Usvan pentu, joka jäi samalle kylälle, on näyttänyt lupaavia piirteitä tulevan syksyn jahtia varten.

Itselleni metsästys ja sen tuoma koiraharrastus tuli mukaan kuvioihin Timon myötä. Olin pitänyt itseäni täysin näyttelyihmisenä, mutta metsästyskoiraharrastus sytytti minutkin. Tieto ja taito on karttunut vuosien myötä ja palava halu jalostaa rodunomaisia, terveitä ja käyttötarkoitukseensa tehtyjä koiria on lähellä sydäntäni. Haasteita kaipaan ja siksi edelleen myös näyttelylinjaiset cockerit tulevat kuulumaan perheeseemme aina.

Koirat ovat meillä perheenjäseniä ja kulkevat pennusta asti joka paikassa mukanamme. Meillä ei koirat asu ulkona vaan köllöttelevät mukavasti yönsä kainalossamme. Emme myöskään myy pentuja tarhakoiriksi, mäyräkoiran paikka on sisällä, perheenjäsenenä. Kasvattajakurssin kävimme maaliskuussa 2019, koska ajatus omasta kennelnimestä ja omaa kennelnimeä kantavista koirista oli yksi unelmistamme. Enkä voi kyllin kiittää omien koiriemme kasvattajia, jotka ovat olleet apuna,tukena, tsemppareina ja neuvomassa meitä koiriemme kanssa ja kannustamassa meitä kasvatustyöhön. Haluamme itse olla tulevaisuudessa yhtä ihania kasvattajia ja antaa tukemme tuleville omistajille.